På Garveriet ser vi bakningen som ett hantverk och arbetar genomgående med kulturspannmål och bakar allt i vår vedeldade stenugn. Under kursen kommer vi att baka surdegsbröd, som är ett av de äldsta sätten att baka bröd på. Med stöd i teorin går vi praktiskt igenom hur något så enkelt som mjöl, salt och vatten kan bli ett komplext och smakrikt bröd. Vi pratar om vikten av att välja rätt råvaror och bekantar oss med kulturspannmål och deras unika egenskaper. Hjärtat i bageriet, vedugnen, spelar en central roll och vi kommer tillsammans utforska vilka fördelar och utmaningar som kommer med denna typ av ugn. När dagen är slut får du givetvis en påse med väldoftande bröd med dig hem.

KURSEN ÄR FULLBOKAD! 

Dag: Söndag 13 januari 2019
Tid: Kl 9-15
Pris: 1500 kr/person (lunch ingår i priset)
Övrigt: Max 10 deltagare

Kursledare: Anna Groneberg, bagare på Garveriet, med lång erfarenhet både i yrkesrollen och som kursledare. Anna är även biolog med en specialisering i hållbar mat.

För att anmäla ditt intresse/boka, maila bokning@garveriet.se
Skriv kursens namn och datum ”Kurs i surdegsbakning 13/1” i ämnesraden.

Surdegskursen den 13/1 är den första inom ramen för vårt kursprogram 2019.  Kursprogrammet för första halvåret 2019 kommer att publiceras inom kort.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.