ÖPPETTIDER Mån-Fre 08-17.00 Lör & Sön 09-17.00

Äntligen är vi redo att köra för fullt hus! Alla tre våningar står klara att fyllas med engagemang, kunskap, tankar, idéer, bra mat och spännande möten. Fredag den 25 januari har vi dukat upp ett gediget program av föreläsningar som smakprov på Garveriets utbud. Kom hit och låt dig inspireras och umgås med oss.

KVÄLLENS PROGRAM

17.00-18.30 Meet Up
Vi bjuder på ett glas & snacks

18.30-20.00 Prova på LÄR
Välj bland våra föreläsningar:

  • Garveriets matfilosofi – Patrik Sewerin
    Bra mat – så tänker och gör vi på Garveriet. Vilka val gör vi?
    Och vilka konsekvenser får våra val? Vi har inte alla svar men vi
    vill och vågar ställa frågorna.
  • Akvaponik – mer än fisk på land – Niklas Wennberg
    Landbaserad fiskodling kombinerad med grönsaker – urban
    klimat- och miljösmart akvaponik – en stark framtidsnäring. Det
    är dags att ta klivet bortom pallkragen i arbetet med att öka
    tätorternas självförsörjningsgrad. Stad och land i samverkan med
    möjlighet att skapa 10 000-tals nya jobb.
  • Food-Tech till Slow food –  Johan Kjörk
    Vi står inför utmaningen att försörja vår planet med mat på ett
    hållbart sätt. Del av lösningen är de innovativa lösningar som växer
    fram i gränslandet mellan ny teknik, produktion och distribution av
    livsmedel, foodtech. Lär dig mer om hur vi på Garveriet vill vara ett
    växthus för dessa och för morgondagens entreprenörer.
  • Odla på nytt sätt – Jonathan Naraine
    Vad händer globalt och lokalt kring den nya odlingsrörelsen? Hör om
    alltifrån självförsörjande städer till helt nya sätt att producera mat
    eller digitala verktyg för delnings och odlingsytor. Den småskaliga
    odlingsrörelsen utmanar det industriella jordbruket i grunden både
    ekonomiskt, ekologiskt och socialt.
  • Garveriet – ÄT, MÖT, LÄR – Karin Forsberg
    Hela huset står klart att fyllas med engagemang, kunskap, tankar,
    idéer, bra mat och spännande möten. Men resan har bara börjat.
    Nu fortsätter arbetet med att skapa en hållbar matdestination.
  • Tång – Från Klödder till Noma – Karolina Martinsson
    Tången som mat/råvara – Inte bara näringsrikt och vackert utan
    framförallt hållbart, miljövänligt och gott. Välkommen till en
    ögonöppnare och dörrgläntare till strandkantens skafferi. Du ges också
    möjlighet att smaka på havets grönsaker.
  • Småskalig ölproduktion – Fredrik Gustavsson
    Hur blir öl till och vad innehåller öl? Vad innbär det att vara ett
    småskaligt hantverksbryggeri? Detta är något av vad Fredrik kommer
    att berätta om.
  • Kött på riktigt – Hans Bodell
    Ska vi äta kött? Är svenskt kött bra? Vad är det som utmärker bra
    kött? På Jernbruket styckar vi och hanterar hela djuret; röker, gör
    korv etc.
  • Baka på kulturspannmål – Anna Groneberg
    Domesticeringen av spannmål har möjliggjort människans utveckling
    men är också en bidragande orsak till de miljöutmaningar som mänskligheten
    idag står inför. Vi tittar både framåt och bakåt för att hitta
    lösningar för att kunna förvalta detta kulturella arv på bästa sätt –
    och vilket sätt kan vara bättre än att baka bröd?
  • Error i livsmedelssystemet – Matts Johansson
    Systemkollaps på gång? Matts pratar om sin resa i hållbarhet och
    utgår från sin bok Fel. Fel. Rätt.

Föreläsningarna kommer att gå i parallella sessioner och tiderna är anpassade så att du ska kunna gå på två stycken olika föredrag. Detaljer om tider och lokaler för varje session får du på plats. De fyra första föreläsningarna går två gånger och resterande går en gång.

20.00-24.00 Mingel, Mat & Musik
Mat o dryck finns till försäljning. Livebandet JAERV uppträder och DJ spelar
hela kvällen!

Anmälan

Har du anmält dig, men inte möjlighet att komma är vi tacksamma om du meddelar oss snarast möjligt då vi har en väntelista för de som inte fått plats.

Kontakta oss gärna via mejllänken

Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans!