På lördag 2/3 får Patrik ta emot utmärkelsen i samband med mässan ”Passion för Mat” som pågår 1-3 mars på Åbymässan i Mölndal. Vi på Garveriet är väldigt stolta och kan bara instämma med juryn som utnämnt Patrik.

Juryns motivering:
Patrik Sewerin har med sitt brinnande intresse för att laga god och äkta mat även engagerat sig i samhällsfrågor. Han vill hela tiden lära sig mer om värdet att välja bra råvaror och laga mat från grunden och är på så sätt en sann kockförebild. Ständigt nyfiken att laga mat som berör på råvaror som är i säsong, från producenter i närområdet är han en hållbarhets kämpe som vet och förstår vad äkta mat handlar om.

Medvetna val kombinerat med matlagning från grunden

”Passion för Mat” skriver själva på sin hemsida att Patrik Sewerin är kocken och matpersonligheten som medverkat för att utveckla en gastronomi där hållbarhet sätts i centrum. Hans matfilosofi är grundat i värden som handlar om medvetna val i kombination med matlagning från grunden. Frågor som vi idag ständigt blir påminda om, att välja bra kvalité på kött, fisk, fågel eller grönt har alltid funnits nära Patrik. Det närproducerade och i säsong har fått inta främsta platsen. Han har på ett personligt sätt skaffat sig kunskap om mat som både vi och jorden mår bra av och gjort det till en hjärtefråga. Oavsett vilka råvara det handlar om har han alltid värnat om den lilla producenten med en vilja att lära sig mer för att få ut det mesta av smaken i sin matlagning. Patrik har idogt lagt åtskilligt med tid för att inte bara laga fantastisk mat utan även bygga relationer till sina leverantörer, ställa krav och hitta fram till de allra bästa råvarorna från det som hantverksmässigt tagits fram och är närproducerat.

Läs mer om Passion för Mat på deras hemsida