Söndag 2/6 kl 11-16 bjuder vi  in till en odlingsdag på Garveriet där du kan lyssna till intressanta föreläsningar, prata odling och njuta av godsaker från Garveriets bageri, kafé och restaurang.

Vi kommer även att ge inspiration om hur man binder buketter och ger både stora och små möjlighet att så sitt egna frö här på Garveriet. Vi placerar också marknadsstånd utanför entrén där du kan köpa trädgårds- och odlingsredskap, sticklingar, plantor, fröer och liknande. Eller varför inte prova på att bygga ditt eget bihotell?

Inspirationsföreläsningar
11:00-11:30 Tove Arreklev föreläser på temat ”Möt din mat.”
13:00-13:45 Jonathan Naraine föreläser om att ”Odla på nya sätt.”
15:00-15:45 Ingrid Evaldsson föreläser om biodling under rubriken ”Från blomma till burk.”

Nätverksfika för odlingsintresserade
Kl 14-15 ordnar vi en odlingsfika i restaurangen där du får möjlighet att prata odling och nätverka med andra odlingsintresserade samtidigt som du kan njuta av godsaker från Garveriets bageri och kafé. Var och en köper det den vill ha. 

Dela med dig av en favoritplanta
Mellan kl 11 och 13 kan du skänka en favoritplanta, det kan vara en ört, perenn eller vad du vill, som start för vår pedagogiska odling. Vi kommer vårda den ömt och du kan sedan följa dess tillväxt hos oss på Garveriet.

Rundtur/visning av Garveriet
Ta chansen att kika runt i huset om du inte har varit här tidigare. Vi planerar att köra två visningar kl 12:00 och 14:00 (ca 30 minuter). Samling i foajén utanför restaurangen på plan 1. Ingen föranmälan krävs.

Garveriet har öppet från kl 9 till 17. Varför inte starta dagen med vår frukost som står framdukad mellan kl 9 och 11. Mellan kl 12 och 15 serverar vi varm mat. Varmt välkommen!