Tre torsdagar i juni och juli, kl 10-13, ordnar vi odlingsdagar för barn i åldrarna 7-11 år. Datum för träffarna är 27/6, 4/7 och 11/7. Priset är 75 kr per gång eller 200 kr för alla tre gångerna. Samtliga träffar avslutas med en fika. 

Träffarna hålls i anslutning till våra pedagogiska odlingar vid Röda Huset, som nu växer fram på Garveriet. En pedagogisk odling är en plats för både barn och vuxna där de kan lära sig mer om matproduktion, från frö till måltid, med syfte att öka intresset för mat och hur vi kan odla och äta mer hållbart vilket är bra för både hälsa och miljö.

Anmälan görs via mejl – detaljerna hittar du längst ned.

27 juni (träff 1) Tema: SÅ ETT FRÖ
Under denna träff får vi chans att göra egna odlingskrukor av t.ex. tidningar och annat återbruk. Vi sätter fingrarna i jorden och sår frön i dem som du får ta med hem. Det erbjuds även möjlighet att odla och hjälpa till i odlingslådorna. Vi avslutar med en smarrig fika. Tid: 10-13. Samling vid Röda Huset, Garverivägen 9, Floda.

4 juli (träff 2) Tema: BYGG ETT INSEKTSHOTELL
Under denna träff bygger vi insektshotell tillsammans och lär oss mer om våra livsviktiga pollinatörer! Vi avslutar med en smarrig fika. Tid: 10-13. Samling vid Röda Huset, Garverivägen 9, Floda.

11 juli (träff 3) Tema: ODLINGSPYSSEL
Under denna träff leker vi konstnärer i trädgården och lär oss att t.ex. måla växter och göra fina trädgårdsvimplar av återbruk. Vi avslutar med en smarrig fika (om vi har tur, med några egenodlade ingredienser) och ett odlingsquiz. Tid: 10-13. Samling vid Röda Huset, Garverivägen 9, Floda.

Pedagogiken är utomhus- och upplevelsebaserad och bygger på att deltagaren själv får sätta fingrarna i jorden och får så, skörda och smaka. På detta sätt aktiveras alla sina sinnen och förhoppningsvis leder det till en mer lustfylld koppling till mat och naturen samt en ökad förståelse för t.ex. kretslopp, biologisk mångfald, fördelarna med ekologiskt, och hur livsviktiga bin och insekter är för pollinering av vår mat.

Anmälan
Odlingsdagarna genomförs i samarbete med ABF och träffarna hålls av Nanna Rask. Priset är 75 kr per gång eller 200 kr för alla tre gångerna. Kursen betalas på plats, gärna via swish. Det går bra att anmäla sig till en eller alla tre träffar. Antalet platser per tillfälle är begränsat. Din anmälan behöver vi ha senast tre dagar innan varje träff (24/6, 1/7 respektive 8/7) och vi kommer att bekräfta din anmälan/plats via mejl.

Skicka ett mejl med namn, personnummer, adress och telefonnummer till Nanna Rask via rask.nanna@gmail.com  Eftersom det ingår fika är vi tacksamma om du även anger eventuella allergier. Har du frågor får du gärna höra av dig till Nanna via 0731-51 99 20

Då vi samlar in personuppgifter i samband med anmälan hänvisar vi till ABFs GDPR policy