Du har väl inte missat våra odlingsdagar för barn? Träffarna vänder sig till barn i åldrarna 7-11 år och hålls tre torsdagar mellan kl 10 och 13. Det är dags för andra träffen och denna gång bygger vi insektshotell.  Det finns fortfarande platser kvar till de två kommande träffarna. Samling vid Röda Huset, Garverivägen 9, Floda kl 10.00. Anmälan via mejl till info@garveriet.se snarast möjligt! Se mer info längre ner i inlägget.

4 juli (träff 2) Tema: Bygg ett insektshotell – FULLBOKAD
Under denna träff bygger vi insektshotell tillsammans och lär oss mer om våra livsviktiga pollinatörer! Vi avslutar med en smarrig fika.

11 juli (träff 3) Tema: Odlingspyssel – FULLBOKAD
Under denna träff leker vi konstnärer i trädgården och lär oss att t.ex. måla växter och göra fina trädgårdsvimplar av återbruk. Vi avslutar med en smarrig fika (om vi har tur, med några egenodlade ingredienser) och ett odlingsquiz.

Anmälan
Odlingsdagarna genomförs i samarbete med ABF och träffarna hålls av Nanna Rask. Priset är 75 kr per gång eller 200 kr för alla tre gångerna. Kursen betalas på plats, gärna via swish. Det går bra att anmäla sig till en eller flera träffar. Antalet platser per tillfälle är begränsat. Vi bekräftar din anmälan/plats via mejl.

Skicka ett mejl med namn, personnummer, adress och telefonnummer till Nanna Rask via info@garveriet.se Eftersom det ingår fika är vi tacksamma om du även anger eventuella allergier. Har du frågor får du gärna höra av dig till Nanna via 0731-51 99 20 eller rask.nanna@gmail.com

Då vi samlar in personuppgifter i samband med anmälan hänvisar vi till ABFs GDPR policy

Träffarna hålls i anslutning till våra pedagogiska odlingar vid Röda Huset, som nu växer fram på Garveriet. En pedagogisk odling är en plats för både barn och vuxna där de kan lära sig mer om matproduktion, från frö till måltid, med syfte att öka intresset för mat och hur vi kan odla och äta mer hållbart vilket är bra för både hälsa och miljö.

Pedagogiken är utomhus- och upplevelsebaserad och bygger på att deltagaren själv får sätta fingrarna i jorden och får så, skörda och smaka. På detta sätt aktiveras alla sina sinnen och förhoppningsvis leder det till en mer lustfylld koppling till mat och naturen samt en ökad förståelse för t.ex. kretslopp, biologisk mångfald, fördelarna med ekologiskt, och hur livsviktiga bin och insekter är för pollinering av vår mat.