Söndag 29/9 är det matfest i hela västra Sverige och gårdar, producenter och ställen – många med utökat program just denna dag – finns presenterade på en egen karta. Garveriet är en av dem och på vårt program står bl a föreläsningar, äppelpajtävling, barnaktiviteter och visningar. Precis som alltid fokuserar vi denna dag på mathantverket i bageri, kafé och restaurang – och inte minst vårt Skafferi där våra lokala leverantörer är en viktig del. Vi har laddat upp butiken extra denna dag just för att fokusera på mathantverket och det lokala och närproducerade utbudet.

På plats finns även lokala producenter från bl a REKO-ringen, som visar och säljer sina produkter och berättar om sina verksamheter. Dessutom arrangerar vi för andra året i rad en äppelpajtävling där både stora och små är välkomna att vara med.

Vi bjuder på en blandning av det vi erbjuder på Garveriet på temat ÄT, MÖT, LÄR.

PÅ PROGRAMMET

• Inlämning av äppelpajer till tävlingen ”årets pajbagare” mellan kl 11 och 12
• Cristiano visar och berättar om Aeroponikodlingen på balkongen kl 11:30 & 14:30
• Föreläsning av Garveriets bagare om hur vi jobbar i vårt bageri kl 13:30
• Sagostund för barnen kl 14 & “potatispyssel” mellan kl 11 & 16
• Juryn sammanträder och vinnaren i pajtävlingen presenteras kl 15:00
• Visningar av Garveriet kl 12:30 & 15:15

Programmet pågår mellan kl 11 och 16.

Kom gärna  in på Garveriet och hämta din karta. Eller läs mer om Matfest här