INFORMATION KRING COVID -19

Vi är måna om våra gästers och medarbetares säkerhet och trygghet, därför vill vi kort informera vad vi gör för att säkerställa en fortsatt säker drift och serviceupplevelse för alla som besöker Garveriet.

Vi följer noggrant händelseutvecklingen av Corona/Covid-19 och agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sidan publicerades i maj men uppdateras löpande.

Vi har sett över våra redan noggranna rutiner gällande städning och mathantering och gjort vissa förändringar i utbud och servering för våra gäster. Allt för att du som gäst ska känna dig trygg med att vi gör det vi kan för att hindra smittspridning, och att man ska kunna besöka oss utan att känna ytterligare oro.

Kort sammanfattning av vårt arbete i anslutning till Covid -19

• All personal följer noggranna policys och arbetssätt som är uppsatta för vår verksamhet ständigt uppdaterade till den rådande situationen i alla lägen.

• Vi följer noggrant folkhälsomyndighetens riktlinjer när det gäller sjukdom, hygien och rekommendationer för att skydda sig och andra från smittspridning.

• Vid minsta sjuksymptom kräver vi att vår personal stannar hemma. Vi förutsätter att våra gäster gör detsamma.

• Vi har vidtagit en rad åtgärder och uppdaterat vårt eget informationsmaterial kring hygienrutiner till gäster i foajén och i restaurangen. Vi har kompletterat med material gällande ”god handhygien” och liknande från Folkhälsomyndigheten.

• Handsprit finns tillgängligt för våra medarbetare och våra gäster på många ställen i våra lokaler. Använd gärna men glöm inte att tvätta händerna i 20 sekunder också!

• I samband med den ökade smittspridningen i Sverige har vi förstärkt och utökat städning i allmänna utrymmen såsom toaletter, restaurang och övriga lokaler. I detta ingår att vi är extra noggranna med att rengöra handtag, kranar, spolknappar och andra kontaktytor.

Åtgärder i vår restaurang

I vår restaurang har vi utöver ovan, vidtagit följande åtgärder:

  • Glesat ut borden i matsalen för att skapa ett större säkerhetsavstånd både i restaurang och på vår uteservering.
  • Vi har markerat i golvet i foajé och restaurang för att hjälpa våra gäster att hålla 1 meters avstånd i kö till kassa och matlucka.
  • Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv om bordsservering d v s all mat och dryck måste ätas sittande vid bord.
  • Vi har anpassat vår helgfrukost och serverar den på tallrik/bricka istället för buffé.
  • Våra luncher är precis som tidigare tallriksserverade.
  • Vår salladsbuffé har vi ersatt med en salladstallrik och bröd som serveras över disk för att undvika köbildning vid buffébordet.
  • Alla rätter går att få som Take Away.
  • Separat info för att påminna om att hålla avstånd finns uppsatt i våra lokaler.

Garveriet har fortsatt öppet, men har och kan komma att begränsa öppettiderna under perioder. Vi informerar om detta så fort vi kan via våra sociala kanaler och vår hemsida.

Har du ytterligare frågor kring våra åtgärder är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon 0302-69 00 69

Eller läs mer på Folkhälsomyndighetens sida med Frågor & Svar gällande nya restriktioner för restauranger-krogar.

Kommentar kring sammankomster på över 50 personer

De restriktioner som Folkhälsomyndigheten utfärdade vecka 13 angående sammankomster på över 50 personer omfattar allmänna/offentliga men inte privata tillställningar.

Detaljerad information från polisen gällande föreskriften finns HÄR

Motsvarande information från Folkhälsomyndigheten hittar du HÄR .