Efter en intensiv sommar med många besökare så behöver vi ta hand om vårt område vid Sävelången. Vi vill att Sävelången ska stå sig i minst 10 000 år till och tillsammans behöver vi hjälpas åt för att skapa en hållbar destination. Så den 19 september, i samband med Håll Sverige Rent-dagen, ser vi till att ta hand om vårt område vid Sävelången lite extra.

Lite info om dagen:

Tid: 11-15 (du bestämmer själv när du vill starta och hur länge du vill städa)

Du kan hämta ditt städkitt hos följande aktörer, det är också här du kan slänga skräpet när du är klar:

Skulle städkitten ta slut så kan du ta en egen påse och bege dig ut i naturen.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer avseende Covid-19 och agerar i enlighet med myndigheternas riktlinjer. Vi vill också uppmana alla att ta hand om varandra genom att hålla avståndet till andra.

 

Håll Sverige Rent  – www.hsr.se

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack.

De arbetar brett mot skräpet – genom att samla kunskap, ta fram konkreta verktyg för kommuner, skolor och företag och genom att ge människor möjlighet att engagera sig mot skräpet. Håll Sverige Rent vet att tillsammans går det att göra skillnad.

Håll Sverige Rent- dagen

Den 19 september är det Håll Sverige Rent-dagen 2020. Då samlas hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar skräp.

Du bestämmer var du plockar. Det kan vara på din gata, i en park eller skog som ligger nära där du bor – det finns tyvärr skräp överallt.