Hur ser vi på naturens resurser och det vi kallar råvaror? Vilka råvaror värderar vi högt och varför?

I denna campfire utgår vi från såväl “ogräs” som invasiva ostron & vild tång från västkusten. Jag var tidig med att använda det vilda i min gastronomi då det har en enorm smakpotential, samt ger många fördelar ur klimathänseende. Vi minskar transporter och skapar arbetstillfällen lokalt samtidigt som vi får en 100 % transparens i hela processen.

Kock Sofia B Olsson, restaurang VRÅ.

(Räkna med en sittning på 3 timmar)

Meny

  • Havet – Invasiva ostron, tång & ogräs – över öppen eld i naturen.
  • Japanska jätteostron från Lotta Klemming i Grebbestad. Grillade i skal över öppen eld, med ponzu, tång & gurka.
  • Grillad nyskördad kål, tryffeltång, sockertång, grillat smör & svamp.
    Björnbär, dulsealg & nyskördad honung.

Dryck köpes på plats. Du kommer kunna köpa dryckespaket både med och utan alkohol anpassat efter menyn eller dryck per glas.

Pris: 700kr exkl dryck
Köp här

Adress: Garveriet, Garverivägen 9, 448 31 Floda

Önskar du meddela oss om något du ej äter tex allergier eller vegankost vänligen maila oss på: info@foodstock.se