Hur ser vi på naturens resurser och det vi kallar råvaror? Vilka råvaror värderar vi högt och varför?
I denna campfire utgår vi från såväl “ogräs” som invasiva ostron & vild tång från västkusten. Jag var tidig med att använda det vilda i min gastronomi då det har en enorm smakpotential, samt ger många fördelar ur klimathänseende. Vi minskar transporter och skapar arbetstillfällen lokalt samtidigt som vi får en 100 % transparens i hela processen.
Kock Sofia B Olsson, restaurang VRÅ.
(Räkna med en sittning på 3 timmar)
Meny
- Havet – Invasiva ostron, tång & ogräs – över öppen eld i naturen.
- Japanska jätteostron från Lotta Klemming i Grebbestad. Grillade i skal över öppen eld, med ponzu, tång & gurka.
- Grillad nyskördad kål, tryffeltång, sockertång, grillat smör & svamp.
Björnbär, dulsealg & nyskördad honung.
Dryck köpes på plats. Du kommer kunna köpa dryckespaket både med och utan alkohol anpassat efter menyn eller dryck per glas.
Pris: 700kr exkl dryck
Köp här
Adress: Garveriet, Garverivägen 9, 448 31 Floda
Önskar du meddela oss om något du ej äter tex allergier eller vegankost vänligen maila oss på: info@foodstock.se