Årets äppelpajbaKare 2019

Baka din favoritäppelpaj och ställ upp i vår tävling så har du chans att bli utnämnd till ”Årets äppelpajbakare”.  Tävlingen är öppen för alla åldrar, men pajen ska vara bakad av den som tävlar. Förra året erövrade Myra Jomansson den ärofyllda titeln och vann ett presentkort på en valfri kurs i vårt kursprogram, vilket även är 1:a pris i år.

Så här gör du för att tävla: Föranmäl dig gärna via info@garveriet.se genom att ange ”Äppelpaj” i titelfältet och uppge ditt namn och kontaktuppgifter. Baka en paj enligt nedanstående kriterier. Kom till Garveriets Matfest söndag 29/9 och få din paj bedömd.

På söndagen sker inlämning av pajerna i Matstudion på Garveriet från kl 11. Senast kl 12 behöver vi ha din paj. Och kl 14 är det dags för juryn, som bland andra består av Garveriets Bagare, en smakspecialist och fjolårets vinnare Myra Jomansson, att provsmaka och bedöma pajerna enligt fastställda kriterier;

  • Pajen ska vara hembakad
  • Den ska vara bakad på lokalodlade äpplen
  • Juryn bedömer även smak och utseende samt presentation (uppläggning, tillbehör mm)

Kl 15:00 är det dags att kora och presentera vinnaren och dela ut pris till ”Årets äppelpajbakare”. Förstapris är förutom äran, ett presentkort som berättigar till valfri kurs i Garveriets kursprogram under 2019.

Vi ser fram emot att få träffa många äppelpajbagare och önskar lycka till!