ÄT

ÄT HÅLLBART

På Garveriet fokuserar vi framförallt på mathantverket och de lokalproducerade råvarorna. Och att det ska vara ärligt och äkta. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken. I entréplan finns restaurang, kafé och eget bageri, med den stora vedeldade bakugnen som är hjärtat i både vår matlagning och matproduktion. Här finns även vår butik ”Skafferiet” och bryggeriet Bearded Rabbit. Vi jobbar med småskaliga producenter som lägger ner hela sin själ i sina produkter. Och detta genomsyrar även allt vi gör och erbjuder.

Läs  mer och boka bord online nedan.

LUNCH

Vi erbjuder alltid flera alternativ där vi komponerar menyn utifrån säsongens grönsaker och låter kött eller fisk komplettera rätten istället för tvärtom. Vi väljer lokala råvaror, efter säsong, och använder allt. Menyn varieras under veckan baserat på tillgången av de olika råvarorna.

Alla dagar 11:30 – 14:30

Take-Away

Vill du ta med lunchen hem? Vilka rätter som finns på menyn hittar du via knappen “Aktuell meny” och priset är 100kr.
Ring gärna och förbeställ via 0302-69 00 69.

BAGERI / KAFÉ

Allt från bageriet bakas på kulturspannmål. Och allt, även bullar, pajer och småkakor, gräddas i vår vedeldade ugn. Våra bröd och frallor säljs i lösvikt. I vårt Kafé kan du slå dig ned med en kopp kaffe och fikabröd alla dagar från tidig morgon till eftermiddag.

 

GARVERIETS SKAFFERI

”Garveriets skafferi” är vår butik för lokalproducerad mat där du kan köpa en mängd olika varor som grönsaker i säsong, chark, ost och mejeriprodukter från våra lokala producenter. Här hittar du också produkter vi själva tillverkar i bageri och restaurang.

LAGA MAT I VÅR MATSTUDIO

Är ni en grupp på minsta 10 personer kan ni boka vår Matstudio och laga middag i matstudion under ledning av någon av våra kockar. Självklart lagar vi maten på Garveriets sätt.

Pizza på fredagar

Garveriets fredagskvällar med vedugnsbakad pizza har blivit ett populärt inslag. För visst är det lite skönt att slippa tänka på att fixa maten själv när det är helg?

Vedugnsbakade surdegspizzor med säsongens finaste råvaror som topping. Pizzan tillagas i vår vedeldade ugn med samma omsorg om råvarorna som alltid hos oss och med mathantverket i fokus – en hantverkspizza helt enkelt.

SMAKA PÅ JULEN HOS OSS!

Vi har valt att skapa en julkänsla med hållbarhet i fokus. Med utgångspunkt från vad de lokala producenterna erbjuder för säsongen, har vi på ett lekfullt och innovativt sätt skapat en 2-rätters jullunch. Menyn är inspirerad av vår syn på klimatsmart mat och med hantverket och råvaran i centrum.

 Jullunchen serveras
23 november – 20 december onsdagar-söndagar under våra ordinarie öppettider. Kompletterande dagar efter förfrågan för sällskap över 50 personer. Vi hjälper dig gärna med din förfrågan!

 2-RÄTTERS JULLUNCH 295KR per person exkl dryck

Önskar ni köpa till en ölprovning eller kanske en inspirationsföreläsning
i samband med er jullunch? Kontakta oss gärna för offert eller mer information. Mejla oss via
bokning@garveriet.se eller ring till Birgitta Brolin via telefon
0701-994030

Boka bord online

Här kan du boka bord för Jullunch på Garveriet.

Helgfrukost 125kr

På lördagar och söndagar mellan kl 9 och 11 serverar vi vår helgfrukost där det ingår nybakat surdegsbröd, smör, ost, marmelader, råkostsallad, veckans röra, yoghurt från Skålldals Lilla Ekomejeri och vår egengjorda granola samt äppeljuice & specialkaffe från da Matteo eller te.

På vardagarna serveras frukostfralla med smör, ost eller chark som pålägg.