Välj en sida
“Huset Fullt” 24/1 – Tema Garveriets mat
17:00 to 23:30 - 24 januari, 2020
Garveriet, Garverivägen 9, 448 31 FLODA

Vi inleder året med en helkväll fylld med inspirerande föreläsningar, bubbel och steambuns, musik/DJ, mingel & möten i en skön miljö. Vi har bjudit in några av alla våra fantastiska lokala leverantörer som tillsammans med Garveriets egen personal kommer att dela med sig av sin kunskap kring ärlig mat. Vi drar igång kl 17 och avslutar framåt midnatt. Biljetten köper du via Billetto

PROGRAM
17.00-18.00 - Vi möts och inleder kvällen med ett glas bubbel & snacks på Garveriets vis som ingår i biljettpriset. Självklart finns alkoholfria alternativ.

18.00-20.00 - Prova på LÄR – Välj bland våra inspirationsföreläsningar som hålls av både lokala leverantörer och Garveriets egen personal

18.00-18.30 Tång - Karolina Martinson, Garveriet. Tången som mat/råvara är inte bara näringsrikt och vackert utan framför allt hållbart, miljövänligt och gott. Välkommen till en ögonöppnare och dörrgläntare till strandkantens skafferi. Karolina Tångdykerska och anställd på Garveriet brinner för tången och dess potential som hållbar, nyttig, god och vacker råvara.

18.00-18.30 & 18.45.19.15 Kaffe - Matts Johansson, Garveriet/da Matteo. Vad är egentligen skillnaden mellan specialkaffe och ”vanligt” kaffe? Matts reder ut begreppen kring kvalitet och vad som verkligen skapar ett bra kaffe- utifrån flera synvinklar. Ni får även möjlighet till att provsmaka olika sorters kaffe med Matts vägledning.

18.00-18.30 REKO-ring - Oskar Lorenzon. Oskar Lorentzon, administratör för REKO-ring Borås sedan 2017. Driver sedan ett år Vänga Kvarncafé & Bageri, är lammproducent på Lida Fårfarm och fd rådgivare på Lokalproducerat i Väst. Pratar om REKO-ringarnas bakgrund, utveckling och fördelarna med att handla och att sälja via REKO.

18.00-18.30 Framtidens fisk - Niklas Wennberg. Landbaserad fiskodling kombinerad med grönsaker. Hör Niklas berätta om urban klimat- och miljösmart akvaponik som är en stark framtidsnäring. Det är dags att ta klivet bortom pallkrage i arbetet med att öka tätorternas självförsörjningsgrad.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Klemmings ostron - Lotta Klemming, Grebbestad. Lotta arbetar med vilda ostron. Varje vecka dyker hon och plockar ostron, sen rensas och tvättas dom, sedan säljs och levereras dom. Detta är ett hantverk utan kompromisser. Lyssna på Lottas resa om hur hon blev egen företagare och hur havet har gett henne den hjälp hon behövt för att må bra. Född och uppvuxen i Grebbestad representerar hon sitt eget företag Klemmings ostron.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Aeroponisk odling - Cristiano Gomes Da Silva. Vad är egentligen aeroponisk odling? Cristiano går igenom historiken bakom aeroponik. Hur det fungerar, var vi är idag och vilka fördelar det finns med aeroponisk odling. Han ger oss även en syn på vilken roll aeroponisk odling kommer ha i framtiden. Cristiano arbetar på Garveriet som kock och ansvarar bland annat för den aeroponiska odlingen.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Blekslätten Gård - Maria Ekholm. Lyssna på Maria som berättar om livet på gården där de har en lokal småskalig uppfödning av kaninkött, mangalitza och andra delikatesser. Exceptionella råvaror i liten skala. De sätter stort värde på att följa naturens egna säsonger, precis som vi gör på Garveriet därför passar de så bra som leverantör hos oss.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Rädda dina äpplen i trädgården - Martin Berg. Martin Berg är en av nio personer i Glömda Äpplen och skall under kvällen berätta om verksamheten och ta er med in i äpplets magiska värld! Hundratusentals ton äpplen ruttnar bort i de svenska trädgårdarna varje år, samtidigt importerar vi hiskeliga mängder frukt. Tillsammans med er vill vi ändra på det. Glömda Äpplen brinner för att göra förstklassig cider och must på dina äpplen, bortglömda sorter, nedlagda äppelodlingar samt hemlösa och vilda träd. Glömda Äpplen har musteri i Floda och flyttar snart in på Garveriet. Hos dom kan du också komma och musta dina äpplen och få just dina äpplen på bag-in-box.

19.30-20.00 Bakning på kulturspannmål på Garveriet - Anna Groneberg. En av våra fantastiska bagare berättar om hur det är att ställa om från vanligt bageri/konditori till Garveriet med dess vedeldade stenugn, kulturspannmål och ett hållbarhetstänk som sträcker sig längre än ekologiskt.

Fredrik Gustavsson och Bearded Rabbit Brewery. Hur blir ett öl till och vad innehåller öl? Detta och mycket mer får ni reda på hos Bearded Rabbit Brewery i deras egna hörn av Garveriet. Nyetablerat bryggeri på Garveriet som drivs av Fredrik och hans sambo Therese. Smakbaren är öppen hela kvällen så att du kan provsmaka olika sorters öl.

Martin Österbrand öppnar upp matstudion under kvällen -  Smaka på fisken som odlas på området och prata med vår kock Martin som förutom att han är en fantastisk kock även har ansvar för matstudion. Vad vill ni ha för kurser i studion framöver? Tipsa Martin!

20.00- till SENT -  Mingel, Mat & Musik: Vi går ner i restaurangen där vi serverar Steambun (ingår också i biljettpriset). Dryck finns till försäljning i baren. Musik/DJ och mingel i skön miljö.

PRIS
I biljettpriset, 295 kr, ingår föreläsningarna, 1 glas bubbel med snacks, steambuns samt mingel i en skön miljö till musik med DJ. Biljetten köper du via Billetto

Arrangeras i samarbete med ABF.