PLANERA DITT BESÖK

Garveriet i Floda ligger alldeles invid Säveån, ungefär mitt emellan Göteborg och Alingsås. Här finns en mängd att uppleva och upptäcka både hos oss och våra ”grannar” runt området vid Sävelången.

ÖPPETTIDER

Måndag – stängt
Tisdag-Fredag 08:00-15
Lördag – Söndag 9-16:00

LUNCH

Vardagar 11.30-14.30 och under helgen fram till 15.00

HITTA HIT

Adress: Garverivägen 9, 448 31 Floda
Från centrala Göteborg tar det ca 25 minuter oavsett om du kommer med bil eller lokaltåg. Garveriet ligger på 5 minuters promenadavstånd från Floda station.

Från Alingsås via E20
Kör av vid Flodamotet (avfart 88). Håll höger mot Brovägen. I höjd med infarten till Floda Station, tag till vänster (Garveriområdet).

Från Göteborg via E20 (Alingsåsleden)
Kör av vid Flodamotet (avfart 88). Tag vänster mot Floda Centrum (Floda allé). Håll höger mot Brovägen.
I höjd med infarten till Floda Station, tag till vänster (Garveriområdet).

BRA ATT VETA

Vi har fri parkering för våra gäster som kommer med bil. Men tipsar gärna om att det är enkelt att ta sig med lokaltåg från både Göteborgs Central och Alingsås. Barnen har en egen lek- och pysselhörna i restaurangen. Hundar är välkomna på vår uteservering och även inne i restaurangen.

På området runt Garveriet hittar du även The Tannery Club, garnbutiken GarnTua och Equmeniakyrkan. Här finns även Blomster- och inredningsbutiken Poppy & Pots, Secondhandbutiken Blossom Vintage och våra vänner på daglig verksamget. Ni hittar även musteriet Glömda Äpplen och Pond Fish & Greens som odlar fisk på land. 

MITT I ETT INSJÖRIKE OCH EN STORSTADSNÄRA LANDSBYGD

Precis intill Garveriet väntar vackra naturupplevelser, berättande kulturarv, ännu mer på matfronten och mycket mer. Här finns en mängd att uppleva och upptäcka både hos oss och våra ”grannar”.
Vid Sävelången finns något för alla sinnen. Till området tar du dig enkelt med tåg eller bil. Eller varför inte gå hela eller del av sträckan till fots på nya Gotaleden? Och är du färdig hos oss men vill ha tips på andra trevliga destinationer strax utanför Göteborg hittar du mer information nedan.

NÅGOT FÖR ALLA SINNEN

Att se på, lukta på och lyssna till den fantastiska naturen. Njuta av mat och dryck. Vila ut eller cykla sig trött. Traska längs sjön och leta efter inspiration, eller i ruffen efter en boll. Här an man njuta av omgivningen, livet och varandra

STORSTADSNÄRA NATURUPPLEVELSER

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och Alingsås i Västsverige. Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden. Ett av depåstoppen ligger alldeles vid Garveriet.

UTMÄRKTA RESMÅL VÄRDA ETT BESÖK

Det finns mycket att upptäcka i Göteborg. Men det finns det utanför Göteborg också. Det räcker faktiskt att åka några hållplatser utanför stadsgränsen för att komma till fantastiska sevärdheter. Hönö, Marstrand, Gunnebo slott, Styrsö, Vrångö, Floda, Nääs och Alingsås. Alla ligger strax utanför Göteborg och du tar dig snabbt och smidigt dit med kollektivtrafiken. Upptäck destinationerna ”Strax utanför Göteborg”