Lär hållbarhet

Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung. På Garveriet är vi nyfikna och fulla av upptäckarglädje. Vi funderar mycket på hur vi ska kunna bidra till en hållbar matproduktion både idag och i framtiden. Vi gör inte anspråk på att ha svaren men vi vill och vågar ställa frågorna och lära oss mer om vad som krävs för att kunna lämna över en frisk jord och rent vatten till kommande generationer.

Nu lanserar vi vårt kursprogram för hösten. Välj bland drygt 25 kurser där du fördjupar dig inom olika områden.

Kursprogram

Välj bland ett urval av våra kurser där du både fördjupar dig inom en rad olika områden  samtidigt som du förhöjer matglädjen och ökar din egen kunskap.

Föreläsningar

Inspirerande föreläsning om innovativ hållbarhet och framtidens matproduktion

Hur odlas grönsaker på klimatsmart sätt? Vandrande föreläsning bland säsongens odlingar.

Smaka på

Smakprovningar av olika delikatesser eller säsongens råvaror. Must, öl, ost, svamp, glass…

Smaka på Västsverige – Botanisera på Västsveriges stoltheter av lokalproducerade produkter

Matlagningsevent i Matstudion

DYI-Lunch
Gör er egen lunch tillsammans på “food waste”, “ugly food” eller säsongens råvaror

Laga en trerätters meny tillsammans i Matstudion! Lokala och säsongens råvaror står alltid i fokus!