KUNSKAP KRING MAT OCH HÅLLBARHET

Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung. På Garveriet är vi nyfikna och fulla av upptäckarglädje. Vi funderar mycket på hur vi ska kunna bidra till en hållbar matproduktion både idag och i framtiden. Vi gör inte anspråk på att ha svaren men vi vill och vågar ställa frågorna. Och vi vill lära oss mer om vad som krävs för att kunna lämna över en frisk jord och rent vatten till kommande generationer.

GÅ EN KURS

Våra kurser är öppna för både privatpersoner och företag/grupper. På dem kan du lära dig mer om matlagning, att baka, konservera, fermentera och mycket mer. Välj bland ett urval av våra kurser där du både fördjupar dig inom en rad olika områden samtidigt som du förhöjer matglädjen och ökar din egen kunskap.

VÅRA EGNA FÖRELÄSNINGAR

I huset finns ett gediget kunnande inom en mängd områden samlat och vi delar gärna med oss av vår kunskap. Vi arrangerar föreläsningar med både Garveriets egen personal och externa föreläsare. På en rad olika teman som tång, kaffe, surdeg och kulturspannmål, Garveriets matfilosofi, kombucha, öl, akvaponik, aeroponik, naturvin och mycket mer.

MATLAGNINGSEVENT I MATSTUDION

Vår Matstudio är navet för den lärande delen i vår verksamhet. Här kan du lära dig att baka surdegsbröd tillsammans eller syra grönsaker. Baka sju sorters kakor, göra egna bivaxdukar, baka pizza eller laga en middag på temat Zero-Waste. Matstudion går att boka både för privata sällskap och företag/grupper. Som enskild person väljer du lämpligtvis någon av de aktiviteter som finns i vår kalender.

Vill du hyra Matstudion för eget event? skicka ett mail till bokning@garveriet.se

FÖRELÄSNINGSEVENT

Till våra återkommande gästföreläsningar bjuder vi in talare som tar upp ämnen som ligger oss varmt om hjärtat/nära vår verksamhet – gärna med koppling till hållbarhet på ett eller annat sätt. Vad sägs om ämnen som odling, socker, träning? Håll utkik i vårt kalendarium. Föreläsningseventen bokas och betalas via Billetto.