Ny kurs
Foodmaker på Garveriet. Start 25/3. Anmäl dig redan idag!
Foodmaker på Garveriet

Framtidens mat kräver modiga och radikala förnyare som bryter ny mark och pekar ut nya vägar inom matproduktion och matkultur. Foodmaker är en kurs för dig som vill lära dig mer om nästa steg i omställningsarbetet kring mat och hållbarhet.

Nu startar vi en Foodmaker kurs på Garveriet. Start måndag 25 mars. Anmäl dig redan idag!

FOODMAKER GARVERIET

Foodmaker är en kurs som har engagerat över 200 matnördar, entreprenörer, aktivister, odlare, restauratörer, köttbönder och tjänstemän m.fl. de senaste åren genom åtskilliga intressanta möten, föreläsningar och workshops – allt med temat att förverkliga innovationer i livsmedelskedjan! Vi har genomfört kursen i Göteborg, Borås och nu är det dags för en kurs på Garveriet i Floda.

Kursen är till för dig som undrar över följande frågor: Hur kan maten göra skillnad? Vad är en stadsbonde? Vad är en matinnovation? Hur kan man ta tillvara på matsvinnet? Vad är Foodtech? Kan man odla fisk inomhus? Hur i hela friden syrar man vitkål? Hur lär jag mig att odla i säsong? Brygga öl som hållbarhetsarbete?

Utifrån mottot “skillnaden mellan vad du är och vad du vill, är vad du gör” vill vi genom Foodmaker vara konkreta. Du upplever med dina sinnen, du skapar och reflekterar på platser som är viktiga för matproduktion och matförsörjning. Vi arbetar med tematiska workshops där vi möter producenter, tillverkare, experter och eldsjälar. Learning by doing står i fokus, att odla, syra, utveckla koncept och diskutera. Denna omgång är matsystem, omställningsarbete och enskilda individers kraft i fokus. Vid 5 tillfällen med start 25/3, möts vi på Garveriet eller gör studiebesök på annan ort där matinnovation sker.

Ladda ned kursöversikten i pdf via länken Foodmaker Garveriet VT 2019_ver_03_pdf 

På träffarna djupdyker in i spännande praktiska erfarenheter tillsammans med experter. Ju mer man engagerar sig desto mer får man ut av denna nätverkande kurs. Tillsammans skapar vi en oförglömlig kurs fullt av kollaborativt lärande och produktion. Det är kraft i att äta tillsammans. Därför kommer ätandet vara en röd tråd genom kursen. Oftast kommer kursen att bjuda på lättare måltider från hållbara aktörer, men vissa gånger tar du som deltagare med egna råvaror som vi tillagar tillsammans.

Kursen är en bra chans för dig att på ett kreativt och lärorikt sätt bygga nya nätverk och projektidéer med andra som arbetar med mat, inom det offentliga och det privata, personer som vill starta något kopplat till mat eller brinner för maten och samhällsomställningen. Du ökar din egen självhushållning samtidigt som du får en ökad inblick i vad som sker lokalt och ute i världen!

Så vad väntar du på? Vi ses på kursen!

PRAKTISK INFO

Platser
Träffarna hålls på Garveriet i Floda med undantag för sista träffen där vi gör ett studiebesök i Göteborg. Åk pendel eller samåk gärna om du kan!

Förkunskaper
Inga förkunskaper men nyfikenhet och engagemang krävs.

Kostnad
En kursavgift på 500 kr tas ut för att täcka vissa avgifter vid kurstillfällena. Deltagarna bekostar själva resor till och från kurslokalen samt transport vid studiebesök. Visst studiematerial kan behöva inhandlas av deltagarna, även om vi främst kommer erbjuda digitalt kostnadsfritt studiematerial. En lättare måltid ingår vid träffarna.

Ansökan och antagning
Ansökan görs via e-post till info@garveriet.se Till ansökan bifogar du ett kort personligt brev med några korta rader om din bakgrund och där du motiverar varför du önskar gå Foodmaker. Vi har löpande antagning med begränsat antal platser. Ansök redan idag! Ange Garveriet Foodmaker i ämnesraden. Information/bekräftelse om antagning och detaljer om kursen skickas ut till den mailadress som anges vid anmälan.

Kontakt
Per Myrén, Changemaker via mobil 0709-692 452

Sammanfattning

Kurstillfällen: 5 gånger mellan vecka 13 – 20
Kursdatum: 25/3, 4/4, 15/4, 29/4, 13/5
Tider: 17.00-21.00 (anpassas efter lokaltågens tidtabell)

Kursstart: 25 mars 2019
Kursavslutning: 13 maj 2019

Kursplatser
Floda/Göteborg med omnejd

Kursträffar
Se ovan för specifika datum. Detaljer för respektive träff släpps inför första träffen.
Första träffen sker den 25 mars.

Ansökan
Foodmaker Garveriet 2019 via info@garveriet.se

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper men nyfikenhet och engagemang krävs.

Pris
500 kr inkl moms. En lättare måltid ingår vid varje tillfälle.

Övrig info
Träffarna äger rum på Garveriet i Floda (Garverivägen 9) om inte annat anges. Kurstiderna är anpassade efter lokaltågens tidtabell. Hållplats Floda station.