Kulturspannmål och baljväxter – mat för glada jordar

Vi människor är beroende av friska och välmående jordar för att få mat på bordet. Därför väljer vi råvaror som på olika vis stärker våra matjordar och bidrar till livskraftiga odlingssystem. Vi kallar det mat för glada jordar. Just därför är kulturspannmål och baljväxter grundstenarna i vårt mathantverk.

MAT PÅ GARVERIET

Maten vi äter påverkar landskapen omkring oss. Den vetskapen medför ett stort ansvar.
Vårt mathantverk – vår gastronomi har sin bas i det lokala, det vi har runt knuten här och nu. Vi inspireras av de svenska landskapen, de vilda och de odlade, och väljer råvaror som blir särskilt utsökta i vår del av världen.

Take-Away

Vill du ta med maten hem? Vilka rätter som finns på menyn hittar du via knappen ”Aktuell meny”.
Ring gärna och förbeställ via 0302-69 00 69.

BAGERI / CAFÉ

Varför kulturspannmål? Kulturspannmål är äldre sorters spannmål som har anpassat sig till lokala klimat och jordar, under odlingsförhållanden som vi idag kallar ekologiska. Exempel på kulturspannmål som vi använder oss av är; dinkel, emmer, naken havre, och Öländskt lantvete.
Förutom den goda smaken och det höga näringsinnehållet bidrar kulturspannmålet också till hälsosamma jordar. Och allt, även bullar, pajer och småkakor, gräddas i vår vedeldade ugn. I vårt Café kan du slå dig ned med en kopp kaffe och fikabröd alla dagar från tidig morgon till eftermiddag.

GARVERIETS SKAFFERI

”Garveriets skafferi” är vår butik för lokalproducerad mat där du kan köpa en mängd olika varor som grönsaker i säsong och mejeriprodukter från våra lokala producenter. Här hittar du också produkter vi själva tillverkar i bageri och restaurang.

LAGA MAT I VÅR MATSTUDIO

Våra kurser är öppna för både privatpersoner och företag/grupper. På dem kan du lära dig mer om matlagning, att baka, konservera, fermentera och mycket mer. Välj bland ett urval av våra kurser där du både fördjupar dig inom en rad olika områden samtidigt som du förhöjer matglädjen och ökar din egen kunskap.