Fredag den 22/11 kl 19:00 har vi nöjet att bjuda in till en unik kväll i vår Matstudio där vi serverar en specialkomponerad 5-rätters meny byggd på råvaror från ett urval av våra västvenska producenter – alla kvinnor – därav valet av namnet ”Fem(me)rätters”.
På tallrikarna denna kväll:
- Ostron, oxe och grön tomat
Tartar, ostronmajonnäs och tunt hyvlad grön tomat - Amandine och stenbitsrom
Fermenterad potatiscrème, stenbitsrom och potatiskrisp - Linderödssvin och äpple
Mjölksyrad fläsksida, crème på äpple och ängssyra - Ost från Sommarhagens gårdsmejeri, rosenkvitten
Soliga Sonya, inkokt rosenkvitten och kanderad svedjeråg - Persilja, mjölk och tång
Variation på persilja, glass med smak av tång
Priset för menyn är 650:- och vinpaket för 490 :- finns att köpa till. Alkoholfria alternativ finns. Antalet platser är begränsat så vänta inte med att boka plats! Först till kvarn gäller. Ring oss på 0302-69 00 69 eller mejla bokning@garveriet.se
Vi är glada och stolta över samarbetet med våra duktiga lokala producenter från Västsverige. Och genom kvällens meny riktar vi extra uppmärksamhet mot kvinnorna i nätverket, då menyn bygger på råvaror från kvinnliga leverantörer – därav namnet ”Fem(me)rätters”. I glasen finns utvalda viner från Vin&Natur, även de producerade av kvinnor.
Blekslätten gård, Frändefors – Maria Ekholm
Lilla Labäck, Lidköping – Mia Jonson
Klemmings ostron, Grebbestad – Lotta Klemming
Kristina Grunden, bor och fiskar utanför Käringön
Skålldals lilla ekomejeri, Kode – Lena och Håkan Larsson
Gröna gårdar, Uddevalla – Märta Jansdotter
Sommarhagens gårdsmejeri, Nol – Cecilia Ferdinand
Karolina Martinson, Tångdykerska från Styrsö som även arbetar på Garveriet
Vi ser fram emot en helkväll tillsammans i vår Matstudio där, maten tillagas på plats och du får njuta av mat och dryck i sällskap av kockarna samt ett par av leverantörerna. Varmt välkommen!